Thursday, July 29, 2010

budak medic banyak masa free

aku dah cakap dah, korang x percaya...(erk, siapa x percaya). for the record, hari ni aku punya kelas start pukol 3. pukol 3 Petang!!... siapa jeles sila tengok skrin lappy anda.... haaaaaa.... jangan jeles...

kelas pukol 3 tu pun kelas english, which is not medical punya course, obviously! kalau lah sem ni ktorg x ambek english, should i declare today is a holiday?? kalau nak buat holiday hari ni pun boleh jugak, ponteng kelas english, maka hari ini secara rasminya tiada kelas. yeeehaaa

suppose pukol 8 pg ni aku ada kelas Doctor, Patient, Health and Society (DPHS). topic hari ni, percetion to health and illness. DPHS tu lebih kurang mcm kelas PJK korang time sekolah dulu lah. the different is that,  masa kelas PJK korang bergerak aktif, DPHS korang tidur lena. but the knowledge in the subjects are treated the same. 

plus today's topic will not be asked in the exam. dan kelas tu pukol 8-9 sahaja, malas pulak nak jalan dari 1st college ke faculty semata2 untuk menghadiri kelas satu jam yang x masok exam, and kalo aku pergi pun, confirm tertidur dalam kelas, paling tidak pun termenung mengenang nasib diri. ahaha jadi tak payah lah pegi. kalau aku budak 6th, boleh lah kalau nak pergi. tapi 1st college jauh kot nak jalan. berpeluh. sampai2 tido kan. pastu balik. BAIK X YAH PERGI...hahahaha


ramai aje yang x pergi kelas tu. jadi aku pun JOIN skali... i bet less than quarter je yang pergi kelas hari ni...

6 comments:

senandung semalam said...

best gle...
igt kan budak medic slalu sibok..
heee

Aida Hernita said...

setuju! sebab budak dentistry lagi sibukk. :P

kumbang hitam said...

ahaha.. kan2
budak2 kos lain lagi pack dari ktorg... seriously...
tapi masa ni je lah...nanti dh masok clinical years, pagi sampai ke petang ada kelas....amek.. (Y_Y)

jaksyen said...

budak dental tersangat lah sebok Y_Y rase nk terjun je dr tingkat atas ni waaaaa nak tukar kos ...dh lah asek re-do je

kumbang hitam said...

sebok pun buat optek je enn...haha
which is the real dentist thingy... suppose u ejoy dealing with teeth rite... so, why not assuming, that optek class as a time to play.?

kumbang hitam said...

senandung semalam - tu la pasal ramai yg x puas hati... lebih2 lagi jejaka bernama jeksyen diatas...haha
budak medic kat tpt laen lebih sibuk lah kot..ktorg aje yg cam cacat sikit...eheh
free tak free, study tetap sakit okeh.. (T_T)