Friday, June 17, 2011

Untuk Aini

Aku tengok si-G selalu sangat bagi komen melampau kat blog kau.
kesian pulak aku tengok.haha
jadi aku nasihatkan kau monitor sendiri komen2 yang masuk ke dalam blog kau.
Maksud aku, nanti siapa2 yang hantar komen, perlukan approval kau dulu sebelum comment tu masuk ke dalam blog.

selain daripada untuk filter comment2 yang tak membina seperti si-G tu bagi. kau boleh tahu siapa-siapa yang bagi comment kat post2 yang lama.
Sebab sometimes, orang boleh masuk blog kau thru post yang dah lama gila2 and leave comment kat situ. kalau kau tak monitor comment tu sendiri, kau tak akan tahu ada orang tinggal kan komen kat post tersebut melainkan kau pergi check sendiri.

jadi aku nasihatkan tukar settings blog kau. so that selamat laa..terutama dari si-G lol!

1. mula-mula pergi dashboard and click kat settings



2. Then Click Comment



3. Then, scroll ke bawah sekali sampai kau nampak macam yang kat gambar bawah ni. Click Gambar ini untuk TUMBESARAN (lol!!). Ikut apa yang aku letak kat gambar.

yang "Show word verification for comments?" ni sukahati lah kalau nak ke tidak. Tapi, kalau aku tinggalkan komen, leceh lah nak isi word vertification. Baik tak perlu. Pilih "NO".





lepas ni boleh lah menyelamatkan diri daripada G. A.K.A stalker teragung kau tu...hahah

P/s: mati laa blog aku kena serang dengan G lepas ni..adeh....hahaha













....

11 comments:

miss aini said...

WOW.post for me.tenkiu :)
anyway HABISLAH KO KENA DGN G

kumbang hitam said...

hooo...habis lah...habis lah...habis lah...

miss aini said...

aku bg link ko kat dia.siaplah kau!

kumbang hitam said...

yeah!!...aku menunggu ketibaan beliau..

G said...

hai kumbang.

miss aini said...

die dah dtg woooo

kumbang hitam said...

hai G (big G?)...lol

kumbang hitam said...

wooo...die dah datang...nak terkucil ni..wooo tangan tremor..

miss aini said...

padan muka!haha
btw,nnti sy tukar ek ikut awak punya nasihat..:)

miss aini said...

DONE!

miss aini said...

baik deactivte je.lol