Wednesday, December 29, 2010

Flipped

1 catatan kumbang lain



korang pernah tak ada crush dengan someone? (tipu kalau tak pernah)
korg mesti wonder, adakah dia pun turut rasa perkara yang sama?
maybe dia reacted positive dan dari situ berlaku salah paham. betul?
ataupun, sebaliknya.
ataupun, ada someone yang suka korg, korang baik je dengan dia, seperti org lain. tapi, dia ambil benda tu seperti korg pun suka kat dia. pastu dia gi hantar love letter kat korang, habes lah..aku tak tahu...
pernah tak benda ni berlaku?
pernah tak? pernah tak? pernah tak?

baik. ini yang cuba diketengahkan oleh movie ni.
flipped.
adaptasi dari novel. serius kalau jumpa nak beli.
yang menariknya movie ni, satu scene, based on apa yang budak laki tu fikir, dan kemudian scene tu ulang balik, tapi kali ni based on apa budak perempuan tu fikir pulak. get it??
menarik kan?









aku nak paksa korang tengok movie ni. siapa tak tengok, nanti muvie ni akan menghantui mimpi2 korang. hahahaha siap lah...

mungkin ada muvie lain yng turut guna stail yg sama. tapi ni first time aku tengok movie of this kind. (betull....x tipu)















dikarang dengan kebosanan dan tak tahu nak buat apa di airport oleh asri afandi...

Saturday, December 25, 2010

Terima Kasih JPA

7 catatan kumbang lain
Alhamdulillah, masuk jugak duit.
kan dah kata, jangan tunggu. nanti taw2 duit dah masuk.
penantian satu penyeksaan.


baik.
sem ni kena sangat-sangat-sangat berjimat.
part makan aku mmg xley jimat arr.
sebab semester dua ni is going to be sooo long.
dah habis final exam nnt (to be middle of may) ktorg ada elektif pulak.
nak perlukan duit untuk makan and bayar penginapan.
perlukan duit untuk buat banner projek nnt.
perlukan duit untuk berHu-HA dengan budak2 tu nnt.
adeh.
jadi baik berjimat. betul?


memandangkan hari ni xda kelas.
mon ajak pergi keluar.
aku nak beli external hard disk. sebab? banyak sebabnya.


1) memory lappy aku dah hampir penuh. sampai terpaksa delete series yg tak best. sayang pulak. kut2 masa kebosanan nak tengok pulakkan.

2)nak reformat lappy. nak guna windows 7 pulak. UM kan ada bagi free windows 7 prof... jadi rugi x amek. kalau kat kedai dekat rm400. jadi memerlukan external untuk letak intaller bagai. kawan yang kata perlu external kalau nk reformat. aku tak tahu sangatlah pasal install2 ni semua. main baca tekan ja. x paham tanya orang.


basically that the main 2 reasons why i need an external. tak boros kan? (check!!)




aku jugak berimpian untuk memiliki mouse. sebab selama ni aku terlalu selesa pakai pad lappy ni. rasa nak jugak main heret2, tekan2, scroll2. dan nak try lah yang xda wayar panjang2 buat semak meja. maka tergadailah rm49 ringgit aku semata-mata benda ni



mula-mula
asri +ve : kenapa nak beli? x perlu lah. guna ja pad tu dulu sampai rosak. baru beli mouse. ingat kena jimat. ingat.
asri -ve : alah. pad tu tgh tunggu masa je lagi nak rosak. plis laa..plis laa beliii.. saya janji beli x lebih 50. saya beli yang murah je.
asri +ve : 50 boleh belanja makan seminggu taw tak. kalau diet, boleh makan 2 minggu.
asri -ve : alaaa... xpa kita tak makan seminggu. kita masih ada lemak untuk dibakar jadik tenaga.
asri +ve : erk!! ngek lah kaw..



puas ronda law yat ngn times square.
hajat nak gi pavi menikmati deko-deko pavillion untuk Christmas, tidaak kesampaian. terima kasih hujan.
pandai kaw pilih masa nak turun ek..











.....dikarang dengan penuh "kekaguman nak reformat gi windows 7" oleh asri afandi

Friday, December 24, 2010

Selamat Pagi Malaysia TV3

3 catatan kumbang lain




tv3 : waw. tahniah kepada anda sebab dapat keputusan cemerlang dalam PMR.


bdk 8A : terima kasih (malu-malu). ohh saya sunggoh tidak menyangka ini semua akan berlaku. saya sengat terharu. mak saya peluk saya. bapak saya peluk saya. cikgu saya peluk saya. semua orang pun peluk saya sebab saya mendapat keputusan yang cemerlang. ohh sungguh tacing lah semalam.


tv3 : boleh kongsikan kunci kejayaan anda. mungkin ada adik2 diluar sana yang bakal menduduki peperiksaan pmr tahun depan. mungkin boleh mereka jadikan sebagai panduan.


bdk 8A : ohh.. saya tak studi pun. malam-malam balik sekolah saya tidur. bangun je taw2 kena pergi sekolah. selalu jugak lah saya didenda sebab tak buat kerja rumah. apakan daya, saya balik rumah pun tido je. xde buat apa. selain daripada itu, saya selalu ponteng tusyen. sebab kalau saya pergi pun saya tidur. no points of coming rite. ehh cakap orang puteh pulak. hehehe. saya berpegang prinsip a.k.a motto hidup saya. iaitu "waktu cuti is waktu cuti, all books must be locked in the store room". hobi saya, bermain game dan shopping. dan benda yang paling saya benci adalah pergi sekolah. saya selalu lah masuk pejabat cikgu disiplin sebab ponteng kelas.
kalau ada exam, esok nk exam, malam tu pukul 12 baru saya nak bukak buku. tu pun selepas mak saya pecahkan lap top suruh saya studi. saya study tak tidur sampai pagi. pastu bila keluar result dpt jugak A. semua pulak tu. nak kata saya genius pun boleh jugak. tapi jangan cakap kuat-kuat, nanti orang tahu. hehe



















....dikarang dengan penuh kengantukan dan mahu masuk tidur oleh asri afandi

Thursday, December 23, 2010

Faizso Should watch this

0 catatan kumbang lain


hightlight : the whole video for faizso
  "taylor la-la-lautner?..who's SHE?" lol XD



Highlight : minit 2:35 onwards









....dipaste dengan penuh bergaya oleh asri afandi

Penilaian Menengah Rendah

0 catatan kumbang lain

gambar hiasan semata-mata. tidak lebih dan tidak kurang.


ya...ya..aku tahu
hari ni result PMR keluar
teringatlah 5 tahun yang lepas
kalau tak silap 22/12 kot result PMR05 diumumkan
tengok.ingat lagi =)
ye.aku sangat nerves..sampaikan kaki aku lemah, terketar2 since pagi tu. nasib ada teman nak dibahagi2kan nerves. Sabri.  

memandangkan aku sekolah berasrama penuh
yang mana sekolah aku terletak 209Km dar rumah
maka pergi sekolah memang bukan option ktorg. 
ktorg call sekolah. tanya result mcmana.
ehh bukan ktorg. mak aku yg call.
sbb tak sanggup nak dengar result sendiri.
haha

alhamdulillah. both pun dpt 8A.
mula-mula sabri dpt B tau. dan B tu sgt unexpected Bahasa Melayu.
mmg ktorg dua down gila time tu. walopun aku dpt semua A, tp langsung takda rs happy(serius!!). sbb rasa cam tak adil. kenapa sabri x dpt A untuk BM, padahal die pembahas ect ect. kan.
and some more, bila tanya kawan2 lain, ada dekat 30++ yang dpt 7A1B, then B diorg is BM.
kesian bukan?
kenapa ramai dapat B?-sebab soalan kertas 2 ada silap soalan (kalau korg msh ingat), tapi pengawas tu tak bagi tahu, then satu batch pun memang silap jawab lah-
jadi sebagai langkah menjaga nama baik sekolah, pengetua pun pecahkan tabung PIBG untuk membiayai kos semak semula.
then, dari situ, sabri pun dapat A as he deserve.

teringat zaman2 dpt result PMR dulu.
ye lah batch ktorg ni batch sampah lah kiranya. (ayat melampau sikit)
sampah sampah pun result gempak gak.

kalau lah si pngawas peperiksaan bongok tu x buat hal,
and semua budak2 dpt B utk BM tu dapat A,
ini membuatkan 86 out of 106 ktorg dapat semua A
which make up >>80% of us.
dan dah boleh dapat top 10 SBP.seyes
tapi sayang, itu hanya KALAU.

uhuh..
itu sejarah PMR sains miri 5 years ago.
dah bersawang dah memori ni.



....................................
bila difikirkan. kenapa perlunya PMR?
just nak divide student ikut aliran sains dan sastera ke?
maknanya kita bahagikan diorg ikut aliran apa yang sesuai BERDASARKAN RESULT??
kenapa bukan BERDASARKAN MINAT?
mungkin. PMR menjadi kayu ukur kemampuan student tu. kalau result bagus maknanya diorg mampu amek aliran sains. kalau sebaliknya, maknanya sebaliknya lah.haha
ehh..ye ke..
ahh... nanti bila dah jadi menteri aku fikir..












dikarang dengan penuh Straight dan A's oleh asri afandi..

Tuesday, December 21, 2010

random thoughts

0 catatan kumbang lain
bila duit JPA nak masuk?
diorg ni tahu tak budak medic um dah start sem?
dh dekat sebulan da.
**tensen je pikir sal JPA..dah hilang harapan dah..biar la die nak masuk bila pun..duit tu tetap masuk, just the matter of time..BILA??**


matlamat sem 2 : berjimat cermat amalan mulia. haha .2nd sem bnyk memerlukan duit, jadi baik berjimat untuk masa depan. hoo yeah!! jadi kensel semua impian materialistic.


sem 1 aku boros.
boros part makan.
makan xde lah hebat sangat. biase2 je.
tapi memang jarang makan kat DM.
makan kat situ. makan kat sini.
maka, duit habis sebelum waktunya.


kawan2
minggu depan cuti
Bintulu!! here i come..hooyeah
balik hari rabu, flight pukul 730 pagi.
maksudnya kena bermalam kat KLIA.
harap tenet kat situ laju tahap gaban.
jadi x lah bosan sangat. kan.






...dikarang dengan mutu gaya keunggulan oleh asri afandi

Monday, December 20, 2010

1 catatan kumbang lain
rindu zaman dulu2...haih..





Happy birthday =)










p/s: experiment berjaya. letak background music. kalau rasa annoying, sila ke post yg lain. sebab lagu ni hny main kt post ni semata2..
dikarang dengan gaya mutu keunggulan oleh asri afandi

Saturday, December 18, 2010

kotak hadiah

5 catatan kumbang lain
mode: baru dapat result exam..




keputusan yang kita dapat ibarat menerima kotak hadiah.
bungkusannya mungkin cantik. alhamdulillah
bungkusannya mungkin kurang menarik. jangan hampa.
kerana didalamnya berisi Hikmah, yang hanya Allah yang tahu.













dikarang penuh gaya mutu keunggulan oleh asri afandi...

Monday, December 13, 2010

saya mahu muka saya menjadi wallpaper korang untuk seminggu...yeay!!

5 catatan kumbang lain

nak letak gambar i'm hot sebenarnya. tapi gambar kat atas ni cam menarik.kan.kan.kan.

1. Do u think u're HOT?
HOT? tak.tak. sebab aku tak demam. jd body temperature aku skrg normal. 37degree Celsius.


2. Ur current wallpaper
lukisan, brush paint, gambar tepi tasik. ada mat saleh berpakaian zaman 1700an tengah tengok tasik..


3. tell about the wallpaper
cam gambar ala-ala kat galeri kt studio.
puji lap top sendiri : hensem!!


4. the last tyme u ate pizza
hmmm 2 weeks ago (amek ayat faiz)...sabtu tu makan dengan faiz, esoknya aini pulak...
dua-dua makan pizza hut.


5. last song u listened to
jap fikir jap..
Miley Cyrus - The Climb (tengah carik motivasi, sebab 3 minggu ni aku malas nk study)


6. besides completing this taggin' thing, i am....
having stomachache.. baru lepas makan... mak cik dewan re-cycle makanan tengah hari td.. sbb sebok layan budak pandu puteri (tapi ade jugak budak lelaki td, tak paham aku...)

p.s: aini kata mak cik switch jadual. jadi. sakit perut ni angkara siapa??


7. nicknames
asri, askree(sebut ask-ree..haha), hensem, kacak, bergaya, macho dan segak


8. tag 5 people
aini
faizso
haziq
dena(tag hr tu pun x wat lagi)
jo.namasoo


9. the person on no. 1 is...
orang gaji kat rumah aku


10. say something to the person on number 5....
something (yeah, oredi say something to him)


11. no.3 is in a relationship with...
one of my iban friend. becos he loves Iban so much u noe. everyday 'ngajat' in my room. I oso naik rimas. and his motto hidup is 'agik idup, agik ngelaban'. HE WILL MARRY AN IBAN GIRL ONE DAY. sure he will..


12. what about no. 2
bila lah lori kuning nak datang... adeh..

13. love words to no.4
I miss U (tomorrow will be another latter, other than U)..haha


14. 4 facts about the people u tagged.
- semua muda kecuali Faizso
- semua kurus kecuali Joe
- semua fail kecuali haziq yang bajet dapat 4F (sila tengok blog beliau-disini) tapi tengok lah nanti, dapat 2B2C..amek kaw.. (panjang pulak fakta..haha)
- semua pandai komputer kecuali AINI







....dikarang penuh gaya mutu unggul oleh asri.....

Sunday, December 12, 2010

itu aku

4 catatan kumbang lain
bukan nak post lirik lagu kat sini..(haha)
forgive and forget.
aku hidup dengan ini dari dulu.
jadi korang, kalau korang sakitkan hati aku.
jangan risau.
aku dah maafkan korang
jadi tak perlu minta maaf
buat sahaja seperti biasa
seperti tiada apa yang berlaku

selalunya korang tak sedar
hati ini luka atas silap korang
aku diam. korang takkan pernah tahu
korang tak perlu risau
sebab aku dah pun maafkan
sebab bukan salah korang yang buat silap
hati ini yang silap, terlalu mudah dilukai sakit

maafkan aku
mungkin aku sukar lupakan silap korang
aku cuba, tapi gagal
jangan risau
itu cuma tersimpan dalam kotak memori 
dan bukan pendam dendam di hati
 
 biar masa akan kabur-padamkan segalanya
 

aku tahu, aku tak banyak kawan
 aku sayang semua yang ada untuk aku
jadi jangan tinggalkan aku
sebab korang sahaja yang ada
aku hargai korang setiap satu
terima kasih kerana sentiasa ada untuk aku






p/s: ini bukan puisi mahupun sajak. apatah lagi pantun, gurindam, syair dan sewaktu dengannya.

Saturday, December 11, 2010

Only Girl In The World (tagged)

2 catatan kumbang lain

bestny kena TAG. (haha). Ok Faiz?


1. Put your music library on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough.
4. The answer to #20 is the Title of your note. Feel free to do this, tag your friends and have fun!








1.If someone says, “Is this okay?” you say
"Love like woe" - The ready set
 
2. How would you describe yourself?
"Whats my name" - Rihanna
*ok, ada point jugak lah, my name describe who i am*

3. What do you like in a guy/girl?
"BarakaAllahu Lakuma" - Maher Zain
*adeh... belom apa2 lagi*

4. How do you feel today?
"Broken" - Leona Lewis

5. What is your life’s purpose?
"The Best Day" - Taylor Swift

6. What's your motto?
"Ku Berjanji Karna Cinta" - Anuar Zain  

7. What do your friends think of you?
"Find Your Love" - Drake
*huk..uh*

8. What do you think of your parents? 
"Whatcha Say" - Jason Derulo

9. What do you think about very often?
"Thank You Allah" - Maher Zain
*ok.. =)*

10. What is 2 + 2?
"No Air" - Glee Cast
*salah, 4..haha*  

11. What do you think of your best/close friend(s)?
"Baby" - Justin Bieber
*faizso mesti suka*
 
12. What do you think of the person you like?
"Sadis" - Afgan
*T_T"*

13. What is your life story?
"Put it in a Love Song" - Alicia Keys
*haha...romantik sgt kot*

14. What do you want to be when you grow up?
"Let it Rain" - Kris Allen
*huk...uh*

15. What do you think of when you see the person you like?
"White Horse" - Taylor Swift
*too late for u n ur white horse to cm arnd*

16. What will you dance at your wedding?
"Kissing You" - Miranda Cosgrove
*wOw..come on, get a room...haha*

17. What will they play at your funeral?
"Voices in my Head" - Bruno Mars
*seram x?*

18. What is your biggest fear?
"Love Hangout" - Jason Derulo

19. What is your biggest secret?
"Dog Days Are Over" - Florence and The Machine
*huk...uh*

20. What will you post this as?

"Only Girl In The World" - Rihanna




anda diTAG : Faizso, Aini, Dena

Thursday, December 09, 2010

HIV/AIDS talk

1 catatan kumbang lain

pagi tadi ktorg ada HIV/AIDS per-awareness talk dari Malaysian Aids council.
daripada tidur kat bilik, aku pun attend bendaalah ni. benda-benda ni takda dalam buku. jadi, rugi gak arr kalau x datang kn.
lgpun bukan selalu dapat peluang attend prkara berkaitan dengan AIDS ni, ilmu ttg AIDS ni pun cam cetek lagi.

post ni bukan nak buat summary ttg apa yang berlaku, mahupun apa yg diorg cakap. apatah lagi apa yang aku tulis dalam buku nota. (x tulis apa pun) 
kalau camtu memang sah arr korang terus alih cursor gi butang 'X' kat atas kan...haha

just nak share satu je perkara. aku pun x pernah terfikir.





patient HIV-positive : doktor kalau saya nak ada anak, boleh x?







detik kat hati aku, kata, tak boleh lah. nanti kalau anak tu lahir, die pulak dapat HIV positive, kesian lah anak tu ada AIDS, dah lah budak2 immune system die lemah, nanti bla bla bla bla...ok



tapikan. sebenarnya BOLEH.
tadi doctor tu ada bagi statistic.

(1) in an untreated HIV-positive, if she has 10 children, around 3-6 of them will have HIV-positive.

(2) berbeza lah kalau HIV-positive tu menerima rawatan, dan regularly mengambil ubat (contoh: HAART), possibility dia untuk anak dia mendapat HIV-positive is lowered as much as 2%. yang penting kena makan ubat lah.





tadi ada 2 wakil council, yang juga menhidap HIV/AIDS, turut berkongsi pengalaman.
insyallah, kami akan menjadi doktor yang baik dalam membantu pesakit HIV/AIDS kami kelak.















.....

Wednesday, December 08, 2010

Malas!! eh. cikgu kitew kate tak bole guna negative word... jadi, tajuk post ni : tak rajin!!

0 catatan kumbang lain


seriously, malas aku skrg mcm gambar kat atas tu.ha. without the bottle laa..
eh..gambar atas ni gambar die mabuk ke die tgh malas ahh??
ahh lantak lah...yg penting lebih kurang..

2nd semester dah start seminggu 3 hari. setakat ni...

1. lect notes hepatitis aku tak pernah baca beyond hepatitis B. and paling last aku baca pun is last week. so, most probably, banyak dah lupa..

2. pathology dah masuk sistem GIT. termasuk lecture hari ni dah ada 3 lecture. dan 1st lecture pun aku tak habis baca. patutnya malam semalam habiskan. tapi mengantuk. siap half-way. end up baca komik atas katil gelak sorang2. ha.ha.ha.

3. parasit. kalau no (1) and (2) kat atas pun aku tak baca lagi. ni pulak nak bukak parasit. adeh..




aku -ve: ni lah akibatnya cuti tak cukup. 3 hari. mana cukup wei.
aku +ve: alah ngkau. kate nak jadi doc. dah keje nnt mne de cuti sangat.
aku -ve: ngok ngek!!
aku +ve: ngok kaw balek..



aku... kalau malas nk study... senang je, sumbat telinga dengan earphone. bukak mp3. tutup laptop. bukak buku study. insyallah bertahan berjam-jam menghadap buku. (ye betul, berjam-jam) 
tapi... sekarang... malas nak bukak mp3... layan rasa malas dgn tengok series dlm laptop... 

nasib baek series dah habes tgk. malam ni aku cuba nak officially start study. ha.ha.ha.
nak tawu aku berjaya or tak study malam ni??
haaa...sila bukak balek blog aku esok..(bluewkk!!)... same time.. same site.. (erh, perlu ke??) 

ohh...lupa..
malam ni aku ngn mr.joe nk tgk cite social network. adeh..
xpa2..bila habis tengok cite tu aku study ok?





p/s: siapa yg jugak malas cam aku?angkat tangan!! nak angkat kaki sekali pun bole!! tak perlu berdiri ok~~,.....





dikarang dengan penuh bergaya, bermutu, dan unggul