Friday, September 03, 2010

demam~


dugaan besar dalam bulan ramadhan - berpuasa dalam keadaan demam
aku tak tahu lagi, apa yang akan aku lalui hari ni, sebab aku baru demam malam tadi, lepas aku balik dari KLCC..
tu laa, gatal sangat nak berbuka kat luar, kan dah demam..



"bukan ku pintaaaa, lahir kedunia, bukan ku pinta, cacat begini"
(bravo lah kalo korag tahu lagu ni, sbb x ramai yg familiar)




ni musim demam and batuk2. roomate aku dah masuk minggu kedua beliau sakit-sakit. tidak hairanlah kalau aku terkena infected. Immune system aku bukan boleh caye sangat buat kerja.
lantaran selalu batuk-batuk, hampir setiap malam beliau tak dapat nak tido. pagi lepas sahur, baru beliau dapat tido, maka TERselalu lah beliau TERponteng lecture.ahah
nasib bek aku nye immune system buat hal bila semua kelas dah settle, nak balik raya je lagi.

yang tak best nya, kena balik raya dalam keadaan demam. Demam pulak jadik buah tangan balik sarawak. addoi
nak bertolak ke airport pulak dah sebelum sembahyang jumaat ni. haraplah demam aku tak lah terok sangat. Takpa...takpa.. AKU KUAT!!!aha



masa kat KLCC sempat lah nak beli kelengkapan demam. terima kaseh kepada kakak guardian, kerana promote tablets mucosolvent.cam tau2 je aku x suka syrup ubat batuk. daripada aku baby sampai sekarang yang MASIH berumur 19 tahun, aku tak pernah rasa ubat batuk tu adalah sedap, sampai ada yang ketagihan ubat batuk. nak telan syrup tu pun rasa cam minom jus hempedu. Mak aih..








mode : of koz lah balik SArAwaK...nak beraya 
tapi ada conass lepas raya. baru plan tak nak bawak nota satu apa pun balik sarawak. sebabnya, confirm aku tak bukak.




dah2... azan subuh dh lama berkumandang. aku je lagi masih melekat depan lappy.

4 comments:

K-RuN said...

syafakallah~
semoga kamu cepat sembuh...
jgn beraya demam udah..hehe

tp xpa demam,dapat gugurkan dosa =)

selamat pulang buddy...
selamat bercuti selama "2 MINGGU" <--wajib ditekankan..hehe

n selamat berconass lepas cuti..
jgn lupak study..hee=)

kumbang hitam said...

yay...cuti DUA MINGGU...
getting better now... suara jak sexy ikit..aha

study?ehe ssh ikit yaa maok study rah rumah...bnyk cabaran dn dugaan.. XD

jaksyen said...

x semayang jumaat!!!! teeeeeeeeeeetttt eh2 FaShu private kan eh blog die ceys!!!

kumbang hitam said...

hak hak..
bukan lah...musafir... kalo smayang jumaat, x balek lah aku...raye dgn lepeh..wuuuu

jeksyen, jgn lupa blaja farmako... naek raye ni, aku nak ko paham dari A to Z... nnt ko kne explain kt aku.. yes!!! senang sket kerja aku...