Saturday, December 25, 2010

Terima Kasih JPA

Alhamdulillah, masuk jugak duit.
kan dah kata, jangan tunggu. nanti taw2 duit dah masuk.
penantian satu penyeksaan.


baik.
sem ni kena sangat-sangat-sangat berjimat.
part makan aku mmg xley jimat arr.
sebab semester dua ni is going to be sooo long.
dah habis final exam nnt (to be middle of may) ktorg ada elektif pulak.
nak perlukan duit untuk makan and bayar penginapan.
perlukan duit untuk buat banner projek nnt.
perlukan duit untuk berHu-HA dengan budak2 tu nnt.
adeh.
jadi baik berjimat. betul?


memandangkan hari ni xda kelas.
mon ajak pergi keluar.
aku nak beli external hard disk. sebab? banyak sebabnya.


1) memory lappy aku dah hampir penuh. sampai terpaksa delete series yg tak best. sayang pulak. kut2 masa kebosanan nak tengok pulakkan.

2)nak reformat lappy. nak guna windows 7 pulak. UM kan ada bagi free windows 7 prof... jadi rugi x amek. kalau kat kedai dekat rm400. jadi memerlukan external untuk letak intaller bagai. kawan yang kata perlu external kalau nk reformat. aku tak tahu sangatlah pasal install2 ni semua. main baca tekan ja. x paham tanya orang.


basically that the main 2 reasons why i need an external. tak boros kan? (check!!)




aku jugak berimpian untuk memiliki mouse. sebab selama ni aku terlalu selesa pakai pad lappy ni. rasa nak jugak main heret2, tekan2, scroll2. dan nak try lah yang xda wayar panjang2 buat semak meja. maka tergadailah rm49 ringgit aku semata-mata benda ni



mula-mula
asri +ve : kenapa nak beli? x perlu lah. guna ja pad tu dulu sampai rosak. baru beli mouse. ingat kena jimat. ingat.
asri -ve : alah. pad tu tgh tunggu masa je lagi nak rosak. plis laa..plis laa beliii.. saya janji beli x lebih 50. saya beli yang murah je.
asri +ve : 50 boleh belanja makan seminggu taw tak. kalau diet, boleh makan 2 minggu.
asri -ve : alaaa... xpa kita tak makan seminggu. kita masih ada lemak untuk dibakar jadik tenaga.
asri +ve : erk!! ngek lah kaw..



puas ronda law yat ngn times square.
hajat nak gi pavi menikmati deko-deko pavillion untuk Christmas, tidaak kesampaian. terima kasih hujan.
pandai kaw pilih masa nak turun ek..











.....dikarang dengan penuh "kekaguman nak reformat gi windows 7" oleh asri afandi

7 comments:

miss aini said...

bosannn post,weee~~

kumbang hitam said...

plis dont weee here

miss aini said...

oops

MUHAMMAD AIMAN said...

Apa lg, belanje la buddy...
Ak nye blom masuk..
:'(

kumbang hitam said...

belom.
tapi akan masuk jugak kan..
esok2...esok ko nye masuk.hehe

xpa buddy kecik nk blanje makan..=))

Cik Pidot :D said...

JPA utk kami ni cukup makan je.hadoi.ebg medic ni bnyk ke?
btw~salam perkenalan disini :D

kumbang hitam said...

AhA...Salam kenal..Tapi u xda blog cane nam knl
Xde la bnyk bnyk sgt. Tapi bole la nak bwk blanje mas kawen nnt hahahA