Tuesday, June 21, 2011

bila malas dan penat menjadi satu


aku sebenarnya tengah compose satu post untuk blog psipum. (blog persatuan Islam medic)
topik tentang insomnia.
baru habis buat 2 perenggan dah penat (tak panjang pun..haha....tapi nak buat panjang-panjang buat apa, straight to the point sudeyh, kita senang tulis, orang pun senang nak baca betul tak??).
bila rasa malas and exhausted makin memacak tinggi, aku terus bukak blog sendiri. update blog sendiri baru lega sikit.

dah lama aku tak publish apa-apa kat blog psipum sebenarnya. telah dipertanggungjawabkan untuk buat ssatu post setiap minggu, huh, aku dah skip 2 minggu dah. walaupun cuti, aku tak tahu apa yang malas sangat. mungkin sebab aku jarang online.
cuti ni aku banyak tengok TV. Ye lah, sebab kat rumah ni bukan ada siapa pun.
kalau pagi, aku sorang2.

kakak dengan parents kerja.
abang shukri masih kat UMS lagi, ada final project. (dah nak grad!!)
abang sabri lak kat negeri orang. (insyaAllah tahun ni balik raya)

kalau buat post blog Psipum nak nak dalam BM. ok lah takda masalah sangat nak buat. tapi yang problemnya, certain science terms aku tak tahu dalam melayu apa. adeh. ni yang susah. tolong bagi tahu 'Frontal Lobe' dalam melayu gapo?hahahah
poning kepalo den ni ha..(kalau tak jadi maaf la...lol)

perjuangan untuk membuatkan satu post untuk blog psipum akan diteruskan esok. InsyaAllah.
kalau ada keluangan, bacalah post2 kat blog psipum yang ada nama Kumbang Hitam (nama pena -la konon- kat blog psipum). Korang boleh tengok kat sidebar sebelah kiri ni, ada satu kotak 'PSIPUM'. thats collection of my post lah.
ada 2 lagi sebenarnya. dah buat 4 da. just takda keluangan nak tambah (bukan busy pun)








....

2 comments:

miss aini said...

dialog ayam kiri tu mcm aku.yes,i barely think at all!that makes life much much more easier.xde nak complicated2.

kumbang hitam said...

kesian ayam kiri...ish2