Wednesday, June 29, 2011

cuti minggu ke-7

dari minggu lepas aku tak post apa2 kat blog psipum.
baru teringat.
and rasa bersalah pulak dah.
ok2. aku buat...


dalam satu minggu lebih lagi start clinical.
rasa ada rama-rama dalam perut dah sekarang.
excited. risau


excited sebab ye la, dah half-way thru da nak ke finishing line jadi doc!!
excited jugak sebab nak belajar benda2 baru. gi ward. tengok patient.


excited tak banyak pun. Aku lebih risau daripada excited.
risau,
risau kalau-kalau aku terlalu bodoh untuk jawab soalan2 doc masa ward-round.
ward-round takpa lagi, kalau exam pun tetiba aku gelabah tak tentu pasal, terus lupa itu, lupa ini... risau ni ja..
Pasal studi-muddy semua ni insyaAllah, boleh lah kot.
tapi nak berdepan dengan doctor ni la satu yg paling aku risau.
bagi nasihat kat aku sikit. banyak pun takpa... Entah aku Penakut sangat. Risau tak tentu pasal.



tak sangka. Alhamdulillah. Lepas jugak 2 tahun pertama ni.
cuma tinggal 3 tahun lagi.
Aku yakin, semua kawan-kawan aku, or siapa2 je la yg dah sampai ketahap ni, kalau boleh nak go thru 3 tahun ni smoothly. x nak sangkut2. x nak extend2.
Bila aku tengok senior2 yang atas, ramai yang sangkut-sangkut. terfikir jugak, macamana lah aku nanti.
sometimes, bila dengar result senior teruk. boleh buat moral down jugak taw.
tapi yang bagus ny buat kita lebih prepare la, and tak ambil lewa bila da nak exam.



this post has no proper ending
full-stop







.....

3 comments:

miss aini said...

tipu risau.sebenarnye goyang kaki je.gelak2 pastu

kumbang hitam said...

ahh.. itu kau..
haha

miss aini said...

mcm tau2 je,goyang kaki tgk spongebob lah..ape nk risau,buat penuh kepala otak je.i rather like the most when its empty